
As zichtbaar of onzichtbaar verwerken
Het as wordt verwerkt in een askamer; een speciale ruimte waarin we een kleine hoeveelheid as verwerken. Wij kunnen as zowel zichtbaar als onzichtbaar verwerken. Zodat je zelf kan besluiten of de as zichtbaar is voor een buitenstaander, of dat je dat liever voor jezelf houdt. Bij onzichtbare asvulling zijn assieraden voorzien van een holle ruimte met schroef. Bij zichtbare asvulling wordt de holle ruimte gevuld met as in combinatie met hars. Aan de hars kan ook nog een kleurstof toegevoegd worden, bijvoorbeeld de lievelingskleur van de overledene.
Het vullen van het assieraad, een bijzonder moment
Het bijzondere is dat nabestaanden bij ons aanwezig mogen zijn bij het vullen van het assieraad. Zo ervaar je onze werkwijze en zie je hoe zorgvuldig en respectvol wij te werk gaan. Een bijkomend voordeel is dat je geen as bij ons achter hoeft te laten en het resterende as weer mee naar huis kunt nemen. Tijdens het vullen van het assieraad worden foto’s gemaakt. Zo heb je een blijvende herinnering aan dit bijzonder moment.
Wij horen vaak terug dat het vullen van het sieraad met as een zeer dankbaar moment is om mee te maken. Ook worden kinderen hier vaak bij betrokken. Het is goed voor de rouwverwerking van kinderen om ze op zo’n speciaal moment te betrekken. Als je daar vragen over hebt, stel ze ons dan gerust. Wij hebben veel ervaring met dit bijzonder moment en kunnen je daarin adviseren.
Hoeveel as heb je nodig en hoe kan ik dit aanleveren?
Voor het vullen van een gedenksieraad hebben we ongeveer een theelepeltje as nodig. Indien je meer aanlevert dan noodzakelijk, geven wij het overige retour. De as mag je aanleveren in een mini urn, mini grip zakje of ander bewaardoosje. Indien je hier geen prettig gevoel bij hebt, mag je de complete urn meenemen zodat wij een kleine hoeveelheid as kunnen uitnemen. Wij gaan zeer zorgvuldig om met de as en stellen deze in bewaring in de kluis indien je niet aanwezig wenst te zijn tijdens het vullen van jouw sieraad met as.